top of page
Om Chedal

Chedal er et kennelnavn købt tilbage i 2010, Chedal er en sammensætning af de 3 første bogstaver fra min første border collie og sportshund Chevy og min første og højt elskede hund Dalton.
Chedal er en lille hobbykennel med opdræt af border collie, men Chedal danner også rammen for en lille lokal hundeskole.

Allerede da jeg havde min første hund Dalton som var et mix af australian shepherd og shetland sheepdog, begyndte jeg at interessere mig for hundetræning, hundeadfærd og opdræt. Jeg brugte de næste 7 år på at udvide min viden inde for området og pejle mig ind på hvilken race jeg passede bedst til. Jeg har aldrig rigtig været i tvivl om at det var gruppe 1 hundene (hyrdehunde) der passede bedst, dog har jeg også været omkring enkelte racer fra gård og vagthundegruppen.
i 2009 fik jeg min første border collie, og derefter var jeg ikke længere i tvivl, de matchede præcis det jeg fandt attraktivt i en race. Der skulle gå yderligere 7 år før jeg fik min første avlshund, valget faldt på en border collie af udstillingslinjer, men med den helt rette tænding og motivation til konkurrencetræning på selv højere niveau, et valg som både har levet 100% op til mine forventninger og som jeg aldrig har fortrudt.
 

Chedal  Border Collies

bottom of page