Chedal Border Collies  v/Maiken Trorup. Lindhøjgårdsvej 56, 4733 Tappernøje. E-mail: mtrorup@yahoo.dk, TLF: 40818017

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
Holdbeskrivelse
Hvalpetræning (Hvalpe ml. 8 uger og 6 måneder)
Når hvalpetræning bliver slået op, er det med forskellige fokusområder, dette kan bl.a. være lineføring, indkald, søgearbejde, kropskontrol, små tricks, sprog og leg, balance, miljøtræning, håndtering, osv.
Det samme hold kan godt blive slået op flere gange, og man kan med fordel sagtens deltage på det flere gange. Der vil blive taget højde for den enkeltes niveau og mål, har man ambitioner om konkurrence, bliver øvelserne tilrettelagt efter dette.
Lydighedsmix
Når lydighedsmix bliver slået op, er det med forskellige fokusområder, dette kan bl.a. være lineføring, små tricks, indkald, kropskontrol, søgearbejde, agility, balance, osv.
Det samme hold kan godt blive slået op flere gange, og man kan med fordel sagtens deltage på det flere gange, da der vil blive taget højde for den enkeltes niveau og mål.
LP konkurrencetræning (DKK´s LP1-LPelite)
Både familiehunde og ambitiøse konkurrencehundefører kan deltage på dette hold, men detaljer og forventninger til seriøsitet i træningen, ligger på konkurreceniveau. Der vil være forskellige fokusområder, og man kan med fordel deltage på det samme hold flere gange da træningen bliver tilrettelagt efter den enkeltes niveau.
Ved afholdelse af flere timers konkurrencelydighed, vil kursisterne få tildelt xx minutter af 2-3 gange fordelt over hele kurset. Her kommer man selv med de problemstillinger man har i forhold til DKK LP konkurrencelydighed. Når man ikke selv er på med hund, kan man høre og observere andres problemstillinger og løsningsforslag.
Balance og kropskontrol
Balance og kropskontrol er særdeles velegnet til både hvalpe, familiehunde og konkurrencehunde. Der arbejdes på forskellige slags underlag, med fokus på forskellige dele af krop og muskulatur. Dette har til hensigt at styrke hundens balance og muskulatur, at gøre hunden mental træt og at øge dens fokus på egen kropskontrol. Dette er et hold man med stor fordel kan deltage på flere gange.

 

Klikkertræning

 

Her bliver man introduceret til brug af klikker og teorien bag, vi kommer til at lege lidt med shaping hvor man bygger en øvelse/ønsket adfærd op i bitte små dele, for at give hunden en bedre forståelse af øvelsen og hvad der ønskes/forventes af den. Klikkertræning er rigtig godt til at styrke sammenholdet mellem hund og fører, hunden er samtidig en meget aktiv deltager i egen træning, hvilket giver en glad og træt hund efter end træning. Klikkertræning er for alle hunde uanset alder.
Få et sikkert indkald
På dette hold lærer man hvad der skal til for at få så indkaldssikker en hund som muligt, der fokuseres meget på kontakt, samarbejde og belønning. Alle kan deltage på dette hold uanset alder.

 

 

Luksushold
På luksusholdet er der plads til maks 4 kursister, og her er det kursisterne selv der vælger hvilken øvelse/delmoment vi skal kigge på, dette kunne være indkald, komme på plads, et tricks, fokus og koncentration, nogle elementer til konkurrencelydighed, eller noget helt andet. Hver kursist får enten 2 x 7,5 minut eller 1 x 15 minutter, i dette tidsrum er instruktørens fokus kun på den kursist der har tiden, de øvrige kursister kan så selv vælge om de vil trække sig lidt væk og træne selvstændigt, eller om de vil blive og få nogle gode fif og redskaber mens de andre bliver undervist.
Min hund trækker
Her får man redskaberne til hvad der skal til for at få sin hund til at gå pænere i snor. Der bliver brugt tid på kontaktøvelser, øvelser der styrker samarbejdet mellem hund og fører, og på teknikker der kan signalere til hunden at trækkeadfærden er uønsket.
DKK Lydighed
Hundetræning bygget op over DKK´s LP programmer LP1 til LP Elite.
På dette hold kigger vi på alle de øvelser der er i DKK´s LP programmer, dette kunne være lineføring/fri ved fod, fremsending, apport, stillingsskift, positioner under gang, færtdiskrimination, indkald, fældelsøvelser, osv.
Alle kan deltage på dette hold hvad enten det skal bruges til hverdagslydighed eller konkurrence, men der arbejdes udelukkende efter DKK´s LP programmer.

Chedal  Border Collies